Blog

30 januari Symposium: Hoe verder met het drugsbeleid?

LEAP on police vessel

Dinsdag 30 januari 2024 organiseert LEAP Nederland een symposium in HUB50 van de Nationale Politie in Utrecht. 200 dienders, justitiemedewerkers en experts komen samen om beleid te evalueren en alternatieven te verkennen.

Dit unieke event biedt u de mogelijkheid om van gedachten te wisselen en na te denken over de effectiviteit van onze huidige drugsbestrijding-inspanningen. Leer van gerenommeerde sprekers, waaronder Neil Woods, een ex-undercover collega uit Engeland, en Stephan Snelders, drugshistoricus aan de Universiteit van Utrecht. Samen met andere experts delen zij inzichten en kennis om de gepolariseerde discussie vlot te trekken.

Bevestigde sprekers:

  • Neil Woods. ex-undercover collega uit Engeland, doorslaggevend bij het oprollen van drugssyndicaten
  • Joop de Schepper, eenheidsleiding Operatiën Nationale Politie Noord-Nederland 
  • Stephen Snelders, drugshistoricus Universiteit van Utrecht
  • Yarin Eski, universitair hoofddocent bestuurskunde en criminoloog
  • Sander Wirken, officier van justitie over zijn boek “Misdaad en vrede”
  • Bart de Koning, journalist voor Follow the Money
  • Bernard ter Haar, Commissie Denkwerk, natuurkundige, kernfysicus, beleidsadviseur BZK

Het symposium vindt plaats van 9.30 uur tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Registratie en legitimatie zijn verplicht. Vanwege de beperkte zaalcapaciteit (200 personen) vormt uw aanmelding hieronder géén garantie tot registratie. We streven ernaar om u zo snel mogelijk te laten weten of u een van de gelukkigen bent met een plaats op dit symposium.

Het symposium is mogelijk gemaakt dankzij donaties, onder andere door de politiebonden. Leden van een politievakbond kunnen dan ook reiskosten declareren waarmee deelname aan het symposium wordt bevorderd. Deelnemers ontvangen na afloop een exemplaar van ‘Good Cop – Bad War’ of ‘Drug wars’ van Neil Woods. Ter ondersteuning van het toekomstige werk van LEAP Nederland wordt een vrijwillige bijdrage gewaardeerd.

Van dit evenement wordt achteraf een video verslag gemaakt. Wilt u niet herkenbaar in beeld? Laat het ons weten bij uw aanmelding. Alle deelnemers volgen de ‘Chatham house-rules’: geen naamsvermelding van toehoorders zonder voorafgaande goedkeuring.

Meld u direct aan!

Aanmelding

(De gegevens worden uitsluitend binnen LEAP-NL gebruikt voor dit symposium en daaruit voortvloeiende communicatie).

Ik kom graag naar het symposium op 30 januari 2024 in de HUB50 te Utrecht.
Aanvang: 09.30 uur
Einde: 17.00 uur

Symposium 30012024

Doneer nu   (opent in nieuw venster)

Het invullen van dit aanmeldformulier is géén entreebewijs. Er is slechts beperkt plaats en wetshandhavers krijgen voorrang boven geinteresseerden. U krijgt zo spoedig mogelijk een bevestiging of u kunt deelnemen op 30 januari 2024 in Hub50. Uw donatie heeft géén invloed op uw aanmelding, maar wel op de financiële positie van LEAP NL.

Uw privacy is voor ons van groot belang. De door u verstrekte gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en enkel gebruikt voor de organisatie en communicatie omtrent dit evenement. Wij respecteren uw privacy en zorgen ervoor dat uw informatie veilig is en blijft.

Did you like this? Share it!

0 comments on “30 januari Symposium: Hoe verder met het drugsbeleid?

Comments are closed.